Ron Cretier gaat ook Kulturhus Haaften runnen

Geplaatst op: Woensdag 26 september 2018
Verschillende culturele activiteiten, een lekker hapje eten in een gezellige brasserie in een sfeervolle ruimte; de huiskamer van Haaften. Die veranderingen en de huidige activiteiten maken dat het gebouw toekomstbestendig wordt. Om dit te kunnen realiseren is er expertise nodig. Die expertise is gevonden in de exploitant Ron Cretier die ook eigenaar is van de CMN-groep. Per 1 oktober gaat hij aan de slag in het gebouw en neemt hij de stichting, waaronder het beheer en exploitatie valt, over.

In overleg met het huidige ad interim bestuur, de gemeente Neerijnen en Ron Cretier wordt per 1 oktober aanstaande Ron Cretier de exploitant van de Burcht van Haeften. Cretier investeert als eigenaar van de CMN-groep in maatschappelijk vastgoed, zoals de Poorterij in Zaltbommel en Het Huis van Waalre in Waalre. Met zijn expertise wordt er een professionaliseringsslag in het beheren en exploiteren van het multifunctionele gebouw in Haaften gemaakt, waardoor het gebouw toekomstbestendig wordt. Precies dat wat nodig is. Het huidige ad interim bestuur en de gemeente Neerijnen zijn blij met deze ontwikkelingen.

Per 1 oktober wordt het Stichtingsbestuur overgenomen door Ron Cretier en wordt er zo snel mogelijk gestart met de plannen: een vernieuwde hoofdingang, een brasserie, een professioneel reserveringssysteem en een vernieuwde website. Natuurlijk mogen de bewoners meedenken (en meehelpen) voor nieuwe aanvullende (culturele) activiteiten.

De medewerkers zijn als eerste op de hoogte gesteld. Hun contracten blijven onveranderd. Ook vrijwilligers en alle andere huurders zijn tijdens bijeenkomsten op de hoogte gebracht. De plannen zijn met enthousiasme ontvangen.


Laatste artikelen